Medigest

I lager.

680 SEK

Medigest, lösningen för vattning avföring!

Medigest utmärker sig genom ett högt innehåll av bioaktiva cellväggsbeståndsdelar från jäst och mjölksyrabakterier, vegetabiliska polysackarider, funktionella fibrer och olika lermineraler. De rent naturliga beståndsdelarna i Medigest stimulerar avgiftningsprocessen på många olika sätt.

  • Målinriktad enzymatisk avgiftning (biotransformation)
  • Fysisk bindning redan i början av matsmältningskanalen (toxinabsorption)
  • Aktivering av det tarmassocierade immunförsvaret.
  • Stimulering av tarmepitelets återhämtning

Det uppstår en påtaglig bindning av toxinerna då de blir enzymatiskt inaktiverade och passerar genom matsmältningskanalen utan att orsaka skador och utsöndras enkelt med avföringen.Därmed uppnås ett ökat välbefinnande och livsglädje hos hästen också hos äldre hästar och hästar som har svårt att hålla hull.Hos tävlingshästar ses ökad arbetsvilja och bättre prestationer, risk för avmagring av avelsston minskas och fölen utvecklas bättre.

Medigest ges tillsammans med kompletteringsfodret och verkar tack vare den snabba absorptionen och den enzymatiska nedbrytningen av mykotoxinerna i den främre delen av matsmältningskanalen. Därmed förhindras att toxinerna orsakar problem i hästens ämnesomsättning.

ANVÄNDNING

Används vid misstanke om mykotoxiner i fodret som har utlöst förgiftningssymptom och matsmältningsbesvär hos hästen som vattning avföring, generellt nedsatta prestationer, allergier, nekroser, oro, fertilitetsproblem, uppblåsthet, svullnader, upptagningsproblem, fång och diarré.

Medigest kan användas som ett dagligt tillskott tillsammans med den vanliga utfodringen för att undvika upprepade problem.

UTFODRINGSREKOMMENDATION

I början ges 40 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. När symptomen förbättras kan dosen minskas til 10 - 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Små mängder blandas med övrigt kompletteringsfoder. Använd ej Medigest i samband med avmaskning,

1 mått = 100 gram

Hink 3 kg