Zink Hestraplus

I lager.

515 SEK

HÖGKONCENTRERADE ENSKILDA NÄRINGSÄMNEN
Såväl för skolmedicinen som för den alternativa medicinen är det viktigaste att stimulera kroppens egna egenskaper till läkning. Därför är en behovsanpassad fodring helt nödvändig. Näringsbrister kan – om de inte jämnas ut – försena behandlingens resultat.

TILlDELNING
Den nödvändiga behandlingstiden beror inte endast på hur framskridet underskottet är, men i hög grad också av vilket näringsämne som det handlar om. Det kan ta flera månader upp till år innan ett zinkunderskott är utjämnat medan selenunderskott relativt snabbt kan jämnas ut.

TIPS
Som uppföljning på en målinriktad kur ska hästar som visar tecken på brist på spårämnen fodras så att nya bristproblem undviks. I detta sammanhang är Hesta Mix, StrukturE eller NaturMüsli lämpligt som basfoder, medan MicroVital kan sättas in som ett koncentrerat stöd.

Hestaplus-produkterna används endast i samråd med veterinär då insatsen av dessa preparat kräver ett blodprov med diagnostisering av den aktuella bristen eller en grovfoderanalys som visar på näringsbrister.

SAMMANSÄTTNING
Kornflingor, ärtprotein, öljäst, malt-jästört, oljafröblandning (linfrö-/solros) 10%, blandning av kallpressad oljor (linfrö-/ solrosolja) 6,5%, vitlök, ättika

UTFODRINGSREKOMMENDATION
Tilldelas i samråd med veterinär! 
Hestaplus ges som intervallfodring för att undvika felnäring

Ex. ge Hestraplus i fem dagar och gör ett uppehåll på två dagar, därefter ger du Hestraplus i fem dagar och gör ett nytt uppehåll i två dagar, o.s.v.

 

DOSERING
3,5 g Hestaplus per 100 kg kroppsvikt dagligen
jämnt fördelat över kraftfoderutfodring.

Vid massivt underskott hos hästen kan - enligt veterinärs inrådan - de rekommenderade
pauserna mellan tilldelningarna antingen förkortas eller helt tas bort.

 

1 mått = ca 12 g Hestaplus

 

FÖRPACKNING
Burk 1 kg